ДІМ меду
Все для пасіки - все з пасіки
0 товар(ів) - 0,00 грн

МЕДОВИК В ДОМАШНІХ УМОВАХ

Медовик без сумніву можна віднести до найсмачніших і улюблених домашніх тортів. При своєму лаконічному оформленні цей десерт має насичений багатогранний смак. Йдеться, зрозуміло, про торт з натуральним медом у складі. Давайте розберемося у всіх тонкощах медового торта і приготуємо його за класичним рецептом.

Ознаки справжнього медовика

Справжній медовик роблять перш за все інгредієнти: вершкове жирне масло без домішок, така ж сметана, натуральний мед, борошно і цукор хорошої якості, а також свіжозмелені прянощі, наприклад, кориця. Купити подібний десерт в магазині важко, а в спеціалізованій кондитерській - не завжди є, тому найкраще приготувати його вдома.

Медовик зі сметанним кремом

Вам знадобляться:

  • 2 великих курячих яйця,
  • 120 г цукру + 100 г цукрової пудри для крему,
  • 225 г вершкового масла (бажано 82%),
  • 80 г улюбленого меду (можна використовувати будь-який, але гречаний додасть вашому торту особливої пікантності та глибини смаку),
  • 2 г харчової соди,
  • 400 г пшеничного борошна + щіпка солі,
  • 700 г сметани 20%  жирності,
  • 50 г підсмажених подрібнених горіхів для прикраси (за бажанням).

Покроковий рецепт приготування:

  1. Приготуйте тісто: в сотейнику збийте яйця з цукром, додайте 100 грам нарізаного кубиками масла і мед. Отриману суміш прогрійте на водяній бані до повного розчинення цукру. Зніміть з вогню і просійте в теплу суміш чайну ложку соди, перемішайте і залиште на пару хвилин (коли сода провзаємодіє з сумішшю, маса помітно збільшиться в об'ємі). У суміш порціями просійте борошно, замісити м'яке ніжне тісто. Тут важливо не переборщити з борошном - коли тісто охолоне, воно ще загусне. Оберніть шар тіста плівкою і відправте в холодильник мінімум на півгодини, а в ідеалі на ніч.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів. На припудреному борошном столі розділіть тісто на 7-9 частин. Кожен "колобок" розкачуйте качалкою в тонкий (товщиною 2-3 мм) шар і вирізуйте по діаметру вашої форми (17-21 см). Зручно розкачувати тісто між двох листів пергаменту - в цьому випадку не доведеться підсипати муку і коржі будуть відправлятися в духовку відразу на пергаменті, по конвеєру. Перед випічкою проколюйте коржі виделкою (щоб уникнути роздутого тіста) і відправляйте в духовку на 3-5 хвилин. Готовність коржиків ви помітите по легкій золотистості тіста . Гарячі коржі викладайте на тарілку, а залишки запеченого тіста (з країв) відкладайте в окрему тарілку - вони знадобляться для прикраси.
  3. Приготуйте крем: 125 грам достатньо м'якого масла (попередньо залишеного при кімнатній температурі) збийте з цукровою пудрою. Коли масляна маса стане пишною і кремообразною, продовжуючи збивати, поступово введіть сметану (також кімнатної температури) і доведіть крем до однорідності. Готовий крем можна ароматизувати корицею або ванільним екстрактом.
  4. Зберіть торт: край сервірувального блюда покрийте 4 смужками пергаменту так, щоб після прикрашання легко витягнути їх з-під торта і залишити тарілку чистою. У центрі блюда розмажте трохи крему (для фіксації торта) і покладіть перший корж. Щедро промажте його кремом і зверху покладіть другий. Повторіть це з усіма коржами, рівно складаючи їх один на однен. Відкладені залишки тіста подрібніть в крихту і прикрасьте нею промазані кремом боки торта. Поверхню можна присипати подрібненими волоськими горіхами, фундуком або кеш'ю. Ефектним декором також стануть підсушені мигдалеві пелюстки. До речі, щільна текстура крему дозволяє формувати красиві кондитерські квіти, хвилі або рюші, надаючи медовику ошатного зовнішнього вигляду. У цьому випадку не забудьте відкласти кілька ложок крему для декору.
  5. Смужки пергаменту акуратно витягніть і відправте медовик на просочення в холодильник мінімум на пару годин, а краще на ніч.

Смачного чаювання!

Корисна порада: як адаптувати медовик до здорового харчування

Так, корисні торти - не вигадка, а цілком реальне явище. Якщо, звичайно, під терміном "здоровий" ми маємо на увазі збалансований, а не повністю позбавлений лактози, глютену, жирів і цукрів склад (на жаль, крайності в харчуванні сьогодні в моді). Щоб збагатити десерт клітковиною і вітамінами, при цьому не впливаючи на його чудовий смак, просто замініть білу муку вищого сорту пшеничним цільнозерновим борошном (бажано тонкого помелу), а цукор-рафінад - природним сирим цукром (наприклад, тростинним). Використовуйте тільки чисті фермерські продукти і виключайте рафіновані, такі як маргарин. Також, готуючи десерти за рецептами, намагайтеся трохи зменшувати кількість цукру, щоб вироби не були приторними, але залишалися солодкими і смачними. Введіть цю звичку в свою кулінарію і ви приємно здивуєтеся результату!

Залиште свій коментар

Note: HTML is not translated!