ДІМ меду
Все для пасіки - все з пасіки
0 товар(ів) - 0,00 грн

ОБЛІПИХОВИЙ ЧАЙ З МЕДОМ - ВІТАМІННЕ ДЖЕРЕЛО

Буває так, що те, що дуже смачно, є ще й надзвичайно корисним для здоров’я. Мова йде про обліпиховий чай з медом – справжній вітамінний вибух. Майже всі кафе та ресторани мають свої трохи відмінні рецепти цього напою. В нас є теж свій улюблений рецепт чаю з обліпихи, яким ми сьогодні і поділимося з вами. Він зараз буде якраз доречним, зважаючи на холод та сезон підвищеного ризику простудних та вірусних захворювань. Саме час підтримати себе гарячим вітамінним напоєм!

Трохи про корисні властивості обліпихи


Завдяки своєму складу обліпиха є гарним протизапальним засобом, насичує нас вітамінами та може допомогти захистити організм від вірусів, якщо додати її у свій раціон. Вона також здатна знизити чутливість людини до змін погоди, від якої страждає досить багато людей.

Обліпиха містить:

  • велику кількість вітаміну С, більше, ніж смородина та цитрусові, та вітаміну Е.
  • вітаміни В1, В2 та В9
  • вітаміни А, Р та К
  • серед мікроелементів у складі залізо, марганець, кремній, бор та ін., усього 15 мікроелементів  

Позитивний вплив ягід обліпихи на організм величезний, зокрема вона:

  • Допомагає при авітамінозі та анемії, посилює кровотворну функцію
  • Дуже підтримує серцево-судинну систему, укріплює стінки судин, серцевий м’яз, , чинить антисклеротичну дію.
  • Добре впливає на стан шкіри, загоює рани
  • Позитивно діє на нервову систему

Тепер уявіть, що це все неймовірне багатство складу поєднується з неперевершеним складом та корисними властивостями меду… Втриматися від такого коктейлю точно важко!

Отже, наш рецепт обліпихового чаю з медом


На 2 порції

  • Обліпиха – 4-6 ч.л. пюре
  • Кориця – 1 палочка
  • Бадьян (аніс) – 1-2 зірочки
  • Натуральний мед – 2 ч.л. або за смаком
  • Вода – 0,5 л окропу

Ягоди обліпихи розім’яти ложкою або подрібнити блендером. Залити окропом, додати корицю та бадьян. Настояти 10-15 хвилин. Додати мед та насолоджуватися. 

Смак напою буде набувати різних відтінків залежно від того, який мед ви будете додавати. Головне, щоб компоненти гармонійно доповнювали один одного, не перебивали. Тому, гречаний мед, мабуть, тут буде не зовсім доречним. Але все справа смаку, знайдіть свій найкращий!

Декілька застережень:

Краще утриматися від вживання обліпихи тим, в кого є хвороби підшлункової залози, жовчного міхура, гастрит або алергія.


Залиште свій коментар

Note: HTML is not translated!