ДІМ меду
Все для пасіки - все з пасіки
0 товар(ів) - 0,00 грн

РІЗДВЯНІ МЕДОВІ ПРЯНИКИ - СМАК СВЯТА

Випікання запашних різдвяних пряників – це цілий ритуал, який допомагає відчути, що свято зовсім поруч. Це дійство, у якому залюбки беруть участь і дорослі, і діти. До нього готуються, його чекають, а потім всі насолоджуються результатом. Під час випікання медових пряників домівка наповнюється неповторним ароматом спецій, настрій стає святковим і ясно, що зовсім скоро – Новий Рік та Різдво, свята, які всі так люблять, час, на який так чекають, коли загадують бажання, коли трапляються дива. Чарівний час.

Пропонуємо і вам додати ще більше тепла та передсвяткового настрою у ваші оселі  - спекти та прикрасити різдвяні імбирні пряники з медом. Долучайте діточок, вони будуть щасливі та горді своїм вкладом у таку захоплюючу важливу справу.

А потім пряники можна, звичайно, з’їсти, але ще приємніше частину подарувати та зробити приємне близьким, ними можна також прикрасити ялинку.

Отже, ділимося нашим рецептом, яким користуємося вже не один рік.

Рецепт різдвяних пряників


Інгредієнти

Для тіста:

  • Мука – 600 - 650 г
  • Масло - 150 г 
  • Цукор - 150 г 
  • Яйця - 2 шт.
  • Натуральний мед - 125 г
  • Імбир (порошок) – 1 ч.л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Гвоздика мелена – 1 ч.л.
  • Цедра лимона – 1 ч.л.
  • Сода - 1,5 ч. л. погасити лимонним соком або оцтом.

Для глазурі: 

  • Білок – 1
  • Цукрова пудра – приблизно 120 г
  • Лимонний сік – 1 ч.л.

Приготування

Замішуємо тісто та випікаємо пряники

  1. Мед та масло розтоплюємо на невеликому вогні, додаємо спеції, цедру, цукор та яйця, перемішуємо.
  2. Поступово додаємо муку та погашену соду. Замішуємо тісто. Воно повинно бути м’яким, але не липнути до рук. Можливо, вам знадобиться трохи менше або більше муки, залежно від інгредієнтів, які ви використовуєте. Тісто завертаємо у харчову плівку та відкладаємо у холодильник на 5-12 годин. Зручно замісити зранку, а ввечері випікати, або навпаки.
  3. Перед випіканням радимо тісто дістати з холодильника завчасно, десь за 30 хвилин, щоб воно пом’якло, і було зручно з ним працювати.
  4. Відрізаємо частину тіста та обережно розкачуємо його шаром 3-5 мм, вирізаємо формами фігурки (ялинки, сніжинки, чоловічки, сердечка) та викладаємо на застелений пергаментом лист для випікання. Якщо плануєте прикрашати пряниками ялинку, то зробіть на прянику маленькі отвори коктейльною соломинкою.
  5. Випікаємо пряники 8-10 хвилин у завчасно розігрітій духовці. Температура випікання – 200 градусів. Чим менше будуть пектися пряники, тим м’якші вони будуть, чим довше – тим твердіші. Для прикрас краще твердіші.
  6. Охолоджуємо пряники на решітці. Після випікання пряники будуть дуже м’які, вони затвердіють після охолодження. 

Готуємо глазур

Збиваємо яєчний білок, додаючи поступово цукрову пудру, поки глазур не буде тягнутися. В кінці додаємо лимонний сік.

Залежно від того, якого розміру яйце, може знадобитися трохи менше чи більше цукрової пудри. Далі перекладаємо глазур у конвертик з пергаменту або у кондитерський мішечок та прикрашаємо вироби. Намалювати можна все, що завгодно, дайте волю фантазії, і кожен пряник буде унікальним та чудовим!


Після того, як глазур висохне, пряники можна скласти у коробочку, де вони можуть зберігатися довгий час, але зазвичай їх надовго не вистачає, і доводиться випікати нову порцію святкових смаколиків!

Бажаємо, щоб випічка вдалася та наповнила запахом свята ваші домівки!


Залиште свій коментар

Note: HTML is not translated!