ДІМ меду
Все для пасіки - все з пасіки
0 товар(ів) - 0,00 грн

Перга (бджолиний хліб)

  • Артикул: 404
В наявності

Вага: 300 г

Склад: білки, амінокислоти, жири, ліпіди, вугдеводи, мінеральні солі, вітаміни та ін. Перга, перемелена зі стільником та медом

Регіон виробництва: Закарпаття

Смак: солодкий з кислинкою і відтінком гірчинки

Упаковка: скляна банка

130,00 грн

Походження та склад перги:

З квіткового пилку бджоли виробляють nepry (бджолиний хліб). Зібраний пилок бджоли складають у чарунки стільників і втрамбовують голівками для ущільнення. Тут проходять біохімічні процеси і пилок перетворюється в продукт значно вищої якості - nepry.

Таким чином перга являє собою зерна різного окрасу в залежності від виду рослин, з яких був зібраний пилок. Перга, на відміну від пилку, містить  нектар (або мед) та бджолині ферменти. Вона законсервована в стільниках за допомогою меду та молочної кислоти, утворюючи багатий білковий продукт. Основні компоненти перги — це білки та амінокислоти, жири, ліпіди, вуглеводи, мінеральні солі, поліфеноли, вітаміни та ін.

Основні властивості та застосування:

Бджолний хліб застосовують для профілактики та лікування тих самих хвороб, що і пилок квітковий, але з більш вираженим ефектом. Детальніше про лікувальну дію

Спосіб вживання:

Добова доза перги в чистому вигляді для дорослого:

  • профілактична - 6-10 г в день (1 ч.л. з гіркою)
  • лікувальна - 16 г (1 ч.л. з гіркою 2 рази в день)

Рекомендується вживати пергу після їжі, максимально довго розжовуючи, після чого проковтнути. Однак зустрічаються рекомендації щодо вживання за пів години до їжі, в такому випадку вона швидко всмоктується і може викликати зниження тиску.

Якщо перга законсервована медом, то добова доза складає 2-3 чайні ложки за 20-30 хв. до їжі.


читати далі закрити
Написати відгук
    Поганий   Хороший
Рекомендуємо
Товари, що проглядали
Перга (бджолиний хліб)
Перга (бджолиний хліб)
300 г

130,00 грн