Всім відомий коріандр в якості спеції, яка широко використовується в м'ясних стравах і випічці, багато хто любить кінзу - зелень коріандру. Але не так багато людей знає, що коріандр - це відмінний медонос, а коріандровий мед - один з кращих сортів, хоча врожаї його не такі великі, як найбільш поширених сортів - акацієвого, гречаного, соняшникового меду.
Цвіте коріандр білими і рожевими квіточками, з яких бджоли збирають запашний нектар, який потім перетворюється в мед з пряним ароматом, особливим карамельним присмаком, який важко сплутати з іншим сортом меду. Такий смак пояснюється великим вмістом ефірних масел.
Кристалізується такий мед досить швидко, протягом 1-2 місяців.
За кольором мед з коріандру буває від темно-бурштинового до коричневого і багатий за своїм складом.
Цей мед дуже цінується, тому якщо Ви з ним ще не знайомі, дуже рекомендуємо Вам все-таки ризикнути і купити коріандровий мед хоча б для проби. Так ви зможете оцінити його переваги. Якщо це Ваш смак - Ви назавжди залишитеся його шанувальником.