ДІМ меду
Все для пасіки - все з пасіки
0 товар(ів) - 0,00 грн

Користь медових компресів

Людина здавна використовує компреси як спосіб упоратися з окремими захворюваннями. І, враховуючи величезний спектр цілющих можливостей меду, цілком закономірно протестувати його як засіб для накладання компресу. Сьогодні цей різновид лікувальних процедур дуже популярний серед людей, які не мають алергії на продукти бджільництва. Особливо медові компреси цінуються за користь при кашлі, болях у суглобах та варикозі.

Компрес із меду: допомога при застуді

Кашель - ненависний симптом, який з'являється майже у кожного при застуді та грипі. Як швидше позбутися його? Допоможе медовий компрес. Але щоб така боротьба з недугою була дійсно ефективною, потрібно врахувати різницю компонентів при сухому і мокрому кашлі:

  • При сухому кашлі потрібен компрес – комбінація меду з яблучним оцтом. Попередньо змастіть місце накладання компресу будь-якою олією, щоб уникнути опіку. З'єднайте оцет та воду у пропорції 1:3. Додайте 1 ст. л. меду, щоб запах став менш різким.
  • У разі розвитку бронхіту слід застосувати медово-спиртовий компрес. 200 мл горілки та 1 ст. л. меду розігріти та змішати. Просочити марлю розчином, віджати і покласти на спину.
  • Мучить приступоподібний кашель? Варто спробувати зробити компрес, змішавши по 2 ст. л. теплого картопляного пюре, меду, горілки. Покладіть усі необхідні інгредієнти на тонку тканину або марлю, а вже її - на місце, яке потрібно зігріти.

Медові компреси при кашлі у дітей

Дітям не рекомендується робити компреси з оцтом у складі. Для лікування кашлю у малюків найбільше підійдуть найпростіші методи з нанесенням на півгодини.

  1. Мед нагрівається на водяній бані і наноситься на бавовняну тканину, яка укладається на груди та/або спину, поверх накривають харчовою плівкою. Можна також нанести мед відразу на харчову плівку. Дитину обов'язково вкривають теплою ковдрою.
  2. Рідкий теплий мед наноситься на капустяний лист, який прикладається на спину чи груди. Лист попередньо опускають у окріп, щоб він відм'якнув.
  3. Можна зробити як компрес зігріваючий корж з медом. Для цього змішати по 1 ст. меду, порошку гірчиці та борошна.

Це важливо: переконайтеся, що у людини, якій робите компрес, не підвищена температура. Будь-яка така процедура передбачає зігрівання. Необхідно виключити протяги. Потрібно провітрити приміщення? Зробіть це задовго до процедури. Хворому має бути тепло. Перед тим, як накласти компрес, мед потрібно підігріти на водяній бані.

Але пам'ятайте: накладаючи компрес на грудну клітку, уникайте зони серця. Коли накладете медовий компрес, утепліть його харчовою плівкою, поверх якої покладете вовняний плед або махровий рушник. Не забудьте прибрати компрес через півгодини або менше, якщо стане холодно.

Коли знімете компрес, протріть сухим рушником і змастіть місце, де був компрес, живильним кремом. Тут же надягніть на застудженого одяг. Ідеально підходить бавовняна футболка чи майка, сорочка. Поверх можна надіти тонку жилетку з вовняної пряжі.


Як допоможе мед, якщо запалився суглоб?

Запальні процеси у суглобах пов'язані з виснажливими больовими відчуттями. Бажаєте ефективно покращити стан? Тоді запам'ятовуйте, як правильно зробити медовий засіб:

  1. Склянка меду.
  2. Півсклянки горілки та стільки ж соку редьки.
  3. 1 ст. л. солі.

Змішати та втерти суміш у місце, яке болить. З давніх-давен цей народний рецепт застосовується для лікування остеохондрозу та інших проблем із суглобами.

Медовий компрес проти варикозу

На шкірі виявилися тонкі сині «зірочки»? Це перший видимий прояв варикозного розширення вен. Дієвим методом лікування, коли хвороба лише починає турбувати, є компреси з медом. Самостійна терапія передбачає таку послідовність дій:

  • Намочіть бджолиним медом невелику чисту ганчірочку або марлю, складену кілька разів.
  • Прикладіть засіб до місця, де є «зірочки».
  • Накрийте серветкою або поліетиленом. Можна не надто туго зафіксувати харчовою плівкою або наклеїти великий пластир.

Зазвичай такі компреси виконують перед сном, щоб протягом ночі компонент вбирався у шкіру. Курс лікування варикозу медовими компресами становить тиждень. Якщо у хворого діагностовано тромбофлебіт, крім медових компресів слід приймати препарати, що розріджують кров.


Позбавляємося болю в спині за допомогою медових компресів

Коли болить поперек або інші частини спини, багато хто йде простим шляхом, просто натираючи болючі ділянки медом. Але набагато дієвіше спрацює медовий компрес. За користю він значно перевищує ефект від мазей, ін'єкцій та гелів, які мають набагато вищу вартість. Компрес із медом робиться таким чином:

  • 100 г меду, 50 г натурального свіжого соку алое, 150 г горілки перемішувати, поки не вийде однорідна консистенція.
  • Викласти суміш на шматок натурального текстилю.
  • Прикласти до місця, яке болить, на всю ніч.
  • Вранці змити решту, обов'язково теплою водою.

Якщо у вас немає алергії на мед, цей цінний продукт буде дуже корисним не тільки для лікування. Він допоможе покращити стан вашої шкіри, вона стане ніжнішою.

Косметичне застосування меду

Вбираючись у пори, мед живить шкіру, регулює водний баланс, повертаючи їй свіжість. Ми рекомендуємо робити не тільки компреси, але й маски від зморшок як бьюті-процедури залежно від типу шкіри:

  • Якщо у вас шкіра нормальна, 2 ч. л. меду розтопіть на водяній бані. Поступово нанесіть на очищене обличчя, крім області навколо очей.
  • Власниці сухої шкіри слід взяти 1 ст. л. оливкової олії та стільки ж молока, змішати з 1 ч. л. рідкого меду.

Обидві маски знімаються за 20 хв. ватним диском, змоченим у теплій воді.

Широко відома користь меду для поліпшення стану волосся. 1 яєчний жовток з'єднайте в однорідну суміш із 2 ст. л. меду та 1 ч. л. коньяку. Нанесіть маску на шкіру голови та всю довжину волосся. Краще надіти шапочку для душу. Таким чином вдасться не тільки зміцнити та зробити шевелюру сяючою, але й стимулювати зростання нових волосків.

Використовуйте мед собі на користь, щоб надовго зберегти здоров'я, красу та молодість!

Залиште свій коментар

Note: HTML is not translated!