Один зі смачних і корисних для організму ласощів - ріпаковий мед. Сорт відноситься до монофлорних. Має приємну кремову консистенцію і досить м'який ніжний смак, який точно сподобається ласунам. Здатний дуже швидко кристалізуватися в зв'язку з великим вмістом глюкози.
Ріпаковий мед збирають на полях ріпаку - цінної сільськогосподарської культури, що вирощується практично по всій території країни. У народі отримав назву «живого бальзаму» завдяки своєму багатому складу і лікувальним властивостям.
• Ряд життєво важливих вітамінів (А, майже половина групи В, С, Е та ін.)
• Мікроелементи (залізо, мідь, йод, хром, фосфор і т.п.)
• Ефірні олії
• Зольні з'єднання
• Амінокислоти рослинного типу
• Моносахариди (глюкоза - майже 51%, фруктоза, сахароза)
Ріпаковий мед рекомендують всім жителям великих промислових міст, що живуть в несприятливих екологічних умовах, так як він сприяє виведенню важких металів з організму. Він буде корисний також людям, які відчувають постійні стреси. При попаданні в шлунок мед швидко розчиняється, не вимагаючи активного виділення шлункового соку, і потрапляє в кров, приносячи з собою корисні речовини.
Регулярно вживаючи ріпаковий мед невеликими порціями, можна:
• Поліпшити травлення
• Налагодити роботу щитовидної залози і селезінки
• Зміцнити серце і кровоносні судини
• Привести в порядок розхитані нерви
• Відновити слизову оболонку шлунка і кишківника
• Стимулювати прискорене загоєння пошкоджених тканин
• Очистити організм від токсинів і шлаків, паралельно поліпшивши склад крові
• Підняти загальний тонус, збільшити запас життєвих сил
На думку апітерапевтів, ріпаковий мед має виражені антисептичні і седативні властивості. Тому сприяє міцному спокійному сну, благотворно позначається на самопочутті, а також на стані шкіри. Він виділяється високим вмістом бору, завдяки чому підтримує правильну роботу щитовидної залози та ендокринної системи.
Ріпаковий мед відрізняється підвищеною схильністю до бродіння, тому для нього важливо дотримуватися умов правильного зберігання.
При бажанні купити ріпаковий мед і насолодитися його незвичайним смаком, звертайте увагу на його консистенцію, він завжди буде закристалізованим на момент потрапляння на прилавок.