ДІМ меду
Все для пасіки - все з пасіки
0 товар(ів) - 0,00 грн

КРЕМ-МЕД АБО МЕДОВИЙ МУС

Що являє собою крем-мед або медовий мус, який все частіше зустрічається у продажу? Технологія виробництва медового мусу була винайдена на початку минулого століття в Канаді. Для цього мед розливався у великі ємності і витримувався не менше двох тижнів при певній (14-15 ° С) температурі.

Після цього ємності перевозилися в приміщення з більш високою температурою (28-29 ° С) для розм'якшення отриманої суміші. При цьому мед постійно перемішувався для досягнення необхідної консистенції. В результаті виходив медовий десерт - крем-мед, який став досить популярним в Новому світі і згодом став вироблятися і в Європі.

Це відмінна альтернатива звичайному рідкому меду, яка сьогодні виготовляється в виробничих масштабах. Як же в наш час роблять крем-мед і чим він відрізняється від стандартного меду?


Сучасна технологія і відмінності

Для виробництва медового мусу на сучасному виробництві використовують спеціальне обладнання, яке необхідно для акуратного і якісного розмішування меду будь-якої щільності. Це робиться для розщеплення великих медових кристалів і отримання однорідної структури.

Медові кристали поступово дробляться, при цьому зменшується загальна в'язкість меду. Продукт навіть змінює свій початковий колір - прозорий бурштиновий мед стає світло-кремовим мусом. У результаті виходить ніжний і делікатний крем-мед, в якому присутні кристали меду розміром не більше 0,04 мм. За своєю консистенцією продукт схожий на сметану або на топлене масло.

Чи відрізняється мед-мус від стандартного меду? Якщо не брати до уваги незвичайний відтінок і структуру, то перед нами - все той самий корисний продукт з усіма його перевагами. Причому у мусу є одна важлива і незаперечна перевага: якщо затверділий мед після розігріву позбавляється багатьох корисних властивостей, то крем-мед зберігає свій склад і структуру в будь-яких умовах.

Його не потрібно розтоплювати, мус не розшаровується, не кристалізується і не «сідає». Крем не «тікає» з ложки, просто наноситься і розмазується по хлібу. Крем-медом завжди із задоволенням ласують як діти, так і дорослі! Крем-мус - це своєрідний «збитий мед» з новою структурою, який зберігає свої кращі властивості, поки ви його повністю не використовуєте.

Як поліпшити медовий мус

Щоб поліпшити корисні властивості продукту, фахівці рекомендують додавати в нього додаткові компоненти:

  • всілякі ягоди (суниця або полуниця, смородина, малина, журавлина);
  • волоські і мигдальні горіхи, фундук;
  • кунжут і імбир;
  • розмелений зелений чай;
  • гвоздику та ін.

При цьому готовий продукт отримує додаткові смакові і ароматні характеристики, а його колір може стати гарного червонуватого відтінку, наприклад, після додавання подрібнених ягід малини.

Чи існують протипоказання до вживання медового мусу? Насправді, якщо у вас немає алергії на медовий продукт, крем-мед повністю безпечний. У той же час звертаємо вашу увагу, що важливо вибирати саме якісний продукт від надійного виробника.

Якщо мед-мус виготовлений не за технологією, якщо в нього додані хімічні компоненти (загусники і ароматизатори, наприклад), це може стати причиною серйозного отруєння. В ідеальному продукті - тільки природна сировина та компоненти.

При цьому важливо розуміти, то вартість якісного крем-меду трохи вище, ніж у вихідного продукту. Ця «націнка» включає в себе собівартість виробничих витрат (електроенергія, оплата праці персоналу і так далі).

Вибираємо збитий мед правильно

Щоб уберегтися від всіляких підробок популярного продукту, необхідно слідувати простим порадам. Перш за все, купувати крем-мед найкраще у перевірених і надійних постачальників і бджолярів.

Продукт досить популярний, тому деякі «нечисті на руку» підприємці додають в нього непотрібні і не корисні для якості компоненти (сиропи, борошно, сухе молоко, жовтки і білки). Це дозволяє збільшити загальний вихід сурогатного крем-меду, проте про якість продукту можна забути.

Як приготувати медовий мус в домашніх умовах самому


Зрозуміло, що вдома важко використовувати технології великого виробництва, однак ви цілком можете приготувати крем-мед для особистого використання наявними «ресурсами». Для цього вам знадобиться 170 г звичайного рідкого і 30 г кристалізованого меду.

Беремо звичайний міксер і починаємо збивати отриману медову масу, поступово збільшуючи швидкість. Процес необхідно проводити протягом 10-15 хвилин (в залежності від консистенції початкових компонентів). Ключовий показник готовності - освітлення медової маси до кремового відтінку.

В самому кінці необхідно додати додаткові інгредієнти (ягоди, горіхи, ваніль та ін.), Ще раз перемішати і перекласти масу в скляну тару. Протягом 3-4 днів крем настоїться, після чого ви зможете насолодитися ідеальним повітряним смаком медових ласощів домашнього приготування. Зберігати отриманий продукт бажано в прохолодному місці.

Залиште свій коментар

Note: HTML is not translated!