ДІМ меду
Все для пасіки - все з пасіки
0 товар(ів) - 0,00 грн

Паста Амосова

Багато цінителів натурального меду напевно пробували готувати з ним різні суміші, що несуть чималу користь для здоров'я. Однією з найзнаменитіших є паста Амосова – засіб, який давно став народним. Він активно використовується багатьма сім'ями в осінньо-зимовий сезон, коли лютують застудні захворювання, а імунітет дорослих та дітей різко знижується. Така суміш добра тим, що легко готується з недорогих і доступних продуктів, а також не потребує особливих умов зберігання і може стояти в холодильнику тривалий час.

Коротка довідка

Н. М. Амосов - знаменитий лікар, учений, хірург, який мав академічний ступінь. Його ім'ям зараз називають медичні університети, багатопрофільні лікарні та шпиталі. Зробив кілька значних відкриттів у сфері кардіології, першим став проводити унікальні операції на серці. Залишив після себе багатий літературний внесок, що включає корисні поради щодо покращення якості життя та корекції харчування. Розробив оригінальну систему оздоровлення організму, наслідуючи яку успішно дожив до 89 років.


Великі дослідження дозволили Амосову створити унікальний рецепт пасти, яку можна готувати в домашніх умовах з метою зміцнення серцевого м'яза та імунітету загалом. Першими добровольцями стали сам академік та його пацієнти. Вони відразу ж змогли оцінити корисний ефект чудо-засобу та простоту його приготування.

Кому та чим корисна?

Паста Амосова призначена для ефективної підтримки організму та зміцнення імунітету, що особливо актуально в холодну пору року. Її рекомендують вживати дорослим, включаючи людей похилого віку, та дітям. На думку її творця, академіка Амосова, така добавка під час регулярного прийому допомагає продовжити життя.

Особливо гарний ефект вітамінна суміш дає у таких випадках:

  • За наявності захворювань серця та кровоносних судин.
  • При порушеному кровообігу.
  • За наявності атеросклерозу.
  • Після перенесених грипу та ГРВІ.
  • У післяопераційному періоді (для якнайшвидшого відновлення).
  • При анемії та низькому гемоглобіні.
  • При нестачі життєвих сил та ослабленому імунітеті.

Вітамінна суміш допомагає запобігти утворенню холестеринових бляшок та тромбів. Вона виступає відмінним засобом для розрідження та покращення складу крові, а також благотворно впливає на нервову систему, та покращує роботу органів ШКТ, підвищуючи засвоюваність, розщеплення та виведення залишків їжі. Вона підвищує загальний тонус, збільшує запас енергії та життєвих сил. Навіть якщо ви підхопите якийсь вірус застуди, організм, що зміцнів завдяки прийому пасти, легко впорається з ним.

Як готувати суміш Амосова: рецепт з корисними рекомендаціями

До складу засобу входять продукти, багаті на вітаміни і мікроелементи. Деякі з них містять ферменти, необхідні для нормалізації роботи шлунка та кишечника, а також антиоксиданти, що уповільнюють процес старіння, та цінні органічні кислоти.


Для приготування пасти Амосова в домашніх умовах вам знадобиться:

200 г натурального меду середньої густоти. Можете сміливо вибирати свій улюблений сорт.

  • По 200 г темних родзинок, кураги, інжиру або фініків, чорносливу.
  • 200 г очищених горіхів. Найпростіше знайти грецькі, але ви можете замінити їх будь-якими іншими - наприклад, кешью або мигдалем, або використовувати мікс.
  • 1 лимон середнього розміру (близько 100 г).

А тепер поговоримо про кількох лайфхаків, які вам знадобляться при покупці та підготовці інгредієнтів для вітамінної суміші:

  • Занадто рідкий мед – наприклад, свіжовикачуваний акацієвий – може розріджувати суміш. Тому можна віддати перевагу іншим сортам, що мають середню консистенцію - липовому, гречаному (який рекомендував сам Амосов) і т.п.
  • Сухофрукти можна купувати у бюджетній категорії, невеликого розміру. Адже вам важливий не їхній зовнішній вигляд, а корисні властивості.
  • Чорнослив краще брати звичайний, сушений, а не прикопчений.
  • Лимон вибирайте з цілою, неушкодженою шкіркою.

Особливості приготування

Щоб приготувати суміш Амосова за всіма правилами, спочатку потрібно провести попередню обробку деяких продуктів. Роблять це так:

  • Усі сухофрукти ретельно промивають проточною водою, потім заливають окропом і залишають мінімум на 2-3 години. Після цього залишки рідини зливають, вдруге промивають сухофрукти проточною водою, і розкладають на паперовій серветці або одноразовому рушник для просушки. Слідкуйте, щоб вони сушилися при кімнатній температурі, далеко від сонячних променів та опалювальних приладів.
  • Горіхи ретельно перебирають, видаляючи залишки твердої шкаралупи та перегородки – якщо ви берете грецькі. Смажити їх не слід, щоб зберегти всю користь.
  • Лимон ретельно миють, але шкірку не потрібно знімати. Потім його обдають з усіх боків окропом, розрізають на кілька частин, видаляючи всі кісточки.
  • Якщо мед, який ви вибрали, дуже густий, можна розтопити його на водяній бані.

Отже, якщо ви підготували всі інгредієнти, можете сміливо завантажувати їх у м'ясорубку або блендер і прокручувати. Послідовність подрібнення - довільна, оскільки в результаті всі компоненти змішують, не забуваючи додати мед.

Де, за яких умов і скільки часу зберігати продукт?

Отриману суміш складають у скляну або керамічну тару із щільно пригнаною кришкою, і поміщають у холодне місце: підійде льох або зона свіжості в холодильнику, з температурою до +6 градусів.

Занадто довго, більше півроку паста, що простояла, втрачає свої корисні властивості. Тому її рекомендують використовувати практично відразу ж, за 1-2 місяць після приготування.

Як брати?

Суміш Амосова приймають по 1 столовій ложці 2-3 рази на добу приблизно за півгодини до основного прийому їжі. Якщо у вас занадто чутливий кишківник, можна перенести прийом пасти після їжі. Для дітей шкільного віку порцію можна зменшити зі їдальні до чайної ложки.

Якщо ваша мета полягає тільки в зміцненні імунної системи, щоб організм міг протистояти простудним хворобам, можна приймати суміш за скороченим графіком - двічі на день по 1 столовій ложці (наприклад, після сніданку та вечері).

Оптимальний курс – близько 30 днів поспіль. Якщо організм дуже ослаблений, його можна продовжити. Повторювати його можна щонайменше двічі на рік, у міжсезоння.


Запивати пасту Амосова водою необов'язково. Малюкам вона цілком замінить традиційні солодощі - шоколад, цукерки, печиво. Можна їсти її вприкуску з чорним, зеленим чи трав'яним чаєм.

Корисно знати: власноруч приготовлена паста Амосова здатна замінити всій вашій родині дорогі вітамінні комплекси з аптеки.

Протипоказання

Абсолютним протипоказанням прийому суміші Амосова є індивідуальна непереносимість однієї чи кількох компонентів. Наприклад, при алергії на мед зустрічаються рекомендації замінити його кленовим сиропом.

Дітям можна давати пасту, починаючи з 3-річного віку, з мінімальної дози. Людям із цукровим діабетом варто отримати попередню консультацію сімейного лікаря, оскільки мед та сухофрукти впливають на гіпоглікемічний індекс.

Залиште свій коментар

Note: HTML is not translated!