ДІМ меду
Все для пасіки - все з пасіки
0 товар(ів) - 0,00 грн

ГАРБУЗ З МЕДОМ - ІДЕАЛЬНИЙ ОСІННІЙ ДЕСЕРТ

Запечений гарбуз з медом – одна із дуже простих і популярних осінніх страв.

І як водиться, все просте часто виявляється найсмачнішим! Не кажучи вже про величезну користь страв з гарбуза. А оскільки діти не дуже люблять все, що корисно, то такий солодкий спосіб приготування буде їм точно до вподоби, і вони залюбки будуть смакувати та просити добавки.

Приєднуйтеся!

Рецепт

  • Крок 1


Ріжемо гарбуз на приблизно однакові шматочки. Зі шкіркою, якщо важко чистити, або без. Вздовж або кубиками.

  • Крок 2


Збризкуємо форму для запікання олією. Можна її попередньо застелити пергаментним папером. Викладаємо у форму порізаний гарбуз і намазуємо його зверху медом та збризкуємо лимонним соком. 

Або можна попередньо змішати олію/розтоплене вершкове масло з медом та лимонним соком, додати до нарізаного гарбуза та добре все перемішати.

Мед бажано брати не гречаний, а будь-який інший з менш вираженим ароматом, щоб не перебивав смак гарбуза. 

Кислинка, яку додає лимонній сік, надає ще більшої гармонійності смаку страви.

  • Крок 3


 Форму з гарбузом ставимо запікатися у духовку при 180-200* на 30-40 хвилин залежно від товщини скибочок, поки гарбуз не стане м’яким.

  • Крок 4


Посипаємо наші ласощі меленими горішками або насінням кунжуту (можна попередньо трохи підсмажити) та насолоджуємося!

В цій страві добре те, що не треба дотримуватися якихось особливих пропорцій, все за смаком та бажанням. Можна додати при запіканні корицю або дрібку солі, чи жменю родзинок або нарізаних яблук, все це буде поєднуватися з гарбузом дуже гармонійно. Еспериментуйте, і кожного разу у вас на столі буде чудовий десерт з трохи іншим смаком!


Залиште свій коментар

Note: HTML is not translated!