Перга (бджолиний хліб)
- Артикул: 1360
Вага: 100 г
Склад: білки, амінокислоти, жири, ліпіди, вугдеводи, мінеральні солі, вітаміни та ін.
Урожай: 2023 р.
Регіон виробництва: Закарпаття
Смак: солодкий з кислинкою і відтінком гірчинки
Упаковка: скляна банка
Походження та склад перги:
З квіткового пилку бджоли виробляють nepry (бджолиний хліб). Зібраний пилок бджоли складають у чарунки стільників і втрамбовують голівками для ущільнення. Тут проходять біохімічні процеси і пилок перетворюється в продукт значно вищої якості - nepry.
Таким чином перга являє собою зерна різного окрасу в залежності від виду рослин, з яких був зібраний пилок. Перга, на відміну від пилку, містить нектар (або мед) та бджолині ферменти. Вона законсервована в стільниках за допомогою меду та молочної кислоти, утворюючи багатий білковий продукт. Основні компоненти перги — це білки та амінокислоти, жири, ліпіди, вуглеводи, мінеральні солі, поліфеноли, вітаміни та ін.
Основні властивості та застосування:
Бджолний хліб застосовують для профілактики та лікування тих самих хвороб, що і пилок квітковий, але з більш вираженим ефектом. Детальніше про лікувальну дію (перейшовши за посиланням, можна почитати опис внизу сторінки).
Спосіб вживання:
Добова доза перги в чистому вигляді для дорослого:
- профілактична - 6-10 г в день (1 ч.л. з гіркою)
- лікувальна - 16 г (1 ч.л. з гіркою 2 рази в день)
Рекомендується вживати пергу після їжі, максимально довго розжовуючи, після чого проковтнути. Однак зустрічаються рекомендації щодо вживання за пів години до їжі, в такому випадку вона швидко всмоктується і може викликати зниження тиску.